home
bestellen
nieuws
contact
informatie
links
over deze site

Het Letter-Dispuut
Als het Letter-Dispuut, werken wij, Onno Bevoort & Donald Roos, al meer dan drie jaar samen. Het uitgangspunt is altijd geweest: de samenwerking als uitdaging met uitdrukkelijk behoud van de eigen verantwoordelijkheid. In het derde jaar liepen wij, via Peter Verheul, stage bij Philips Design en Fred Smeijers plus. Waardoor de samenwerking ook kon worden getoetst in de beroepspraktijk. Gesterkt in onze overtuiging, dat twee meer kunnen dan een, deed ons besluiten om een project op te zetten waardoor wij ons volledig konden concentreren op het ontwerpen van letters. We goten het project in een vorm waardoor we binnen de doelstellingen van de disciplines de broodnodige vrijheid wisten te cree╬ren. Deze vorm werd Lettersatwork, een denkbeeldige uitgeverij, waarbinnen wij konden/kunnen experimenteren met het gegeven: beletteringssystemen.
De Werkplek
Iedere student heeft in het eindexamenjaar een eigen werkplek en van die plek willen wij dan ook zolang mogelijk gebruik maken. Het Letter-Dispuut is uitgerust met twee draagbare computers zodat zelfs het digitale (letter-)werk in de werkplek kan worden uitgevoerd. Het is dan ook deze werkplaats die een afspiegeling is van onze samenwerking.

Een half jaar letters
Het streven van Het Letter-Dispuut is altijd geweest: om het totale grafische palet naar eigen hand te kunnen zetten. Niet alleen schuiven met plaatjes en tekst maar ook invloed kunnen uitoefenen op het communicatiemiddel bij uitstek. Tijdens dit project zijn diverse letterontwerpen ontstaan, die alle voortkomen uit schetsen voor de beletteringssystemen. Elke letter die wij gebruikt hebben voor dit project is dus zelf ontworpen, van de letters voor de beletteringssystemen tot de drukletter van onze identiteit tot de pixelletter voor de website. Naar onze mening is het dan ook aardig gelukt ons een half jaar lang met letters bezig te houden en een situatie te cree╬ren waarin wij nog lange tijd bezig kunnen zijn met het maken van letters.