home
bestellen
nieuws
contact
informatie
links
over deze site

Lettersatwork
Lettersatwork is een project dat het letterontwerpen vanuit een ander oogpunt benaderd. Het project houdt namelijk bezig met het ontwerpen van beletteringssystemen en niet met het traditionele letterontwerpen. Desondanks hebben de ontwerpers van Lettersatwork wel een traditionele achtergrond.
Bij het ontwerpen gaat het er niet om een systeem uit te werken naar een definitief, maar het prototype is het eindpunt. De weg naar een prototype is waar Lettersatwork zich werkelijk voor interesseert.
Om die reden spelen de concepten op deze site een net zo belangrijke rol als de producten zelf.

Dynamische site
De site is dynamisch gemaakt, wat inhoud dat er altijd en overal informatie kan worden toegevoegd. Zodra er nieuwe concepten of ontwerpen zijn is het voor Lettersatwork mogelijk deze direct toe te voegen aan de website. Ook wanneer Lettersatwork zich uitbreid met nieuwe ontwerpers (wat in de toekomst de bedoeling is), kunnen deze zonder enige problemen worden toegevoegd aan de website. Op deze manier gaat er geen tijd verloren aan het onderhouden van de website en blijft er meer tijd over om te werken aan letters.

Werkend model
Op dit moment is de website nog een werkend model. De site is wel dynamisch, maar een aantal functies, zoals het navigatie-menu of de bestelpagina, werken nog niet zoals het zou moeten.

In de toekomst
Er zijn plannen om de website uit te breiden met nog meer functies. Zo zal het mogelijk worden om bijvoorbeeld onze brochure als PDF-bestand te downloaden.
Maar er zijn ook ideeÎn om te werken aan een functie, waarmee de bezoeker zelf een foto kan plaatsen van een situatie waarvoor hij/zij een beletteringssysteem zoekt, vervolgens kan de bezoeker, de voor deze situatie geschikte letters, testen in de foto. Vervolgens kan de foto met de daarin geteste letters, direct gebruikt worden als bestelformulier.

Special Thanks
Graag willen we Petr van Blokland bedanken voor zijn hulp en uitleg bij het bouwen van deze site en voor het beschikbaar stellen van zijn server, vanaf waar deze site te bekijken is en van waar de site on-line kon worden gebouwd via het programma Zope.